Kişisel Verilerin Saklanması ve İşlenmesi Politikası

  • Anasayfa
  • Kişisel Verilerin Saklanması ve İşlenmesi Politikası

Çerez Aydınlatma Metni

Giriş:

Web sitemiz, "https://www.fotonik.com.tr/" (Bundan böyle “site”olarak anılacaktır.) çerezleri ve diğer benzer teknolojileri (Bundan böyle “çerezler” olarak anılacaktır) kullanmaktadır. Çerezler, etkileşimde olduğumuz üçüncü taraflardan da gelebilir. Bu dokümanda size çerez kullanımımız ile ilgili 6698 Sayılı Kişisel Verilerin korunması Kanunu (KVKK) ve Avrupa Veri Koruma Tüzüğü (GDPR) kapsamında detaylı bilgi vereceğiz.

Çerez Nedir?

Çerez, bu web sitesinin sayfalarıyla birlikte gönderilen ve tarayıcınız tarafından bilgisayarınızın sabit sürücüsünde veya başka bir cihazda saklanan küçük, basit bir dosyadır. Burada saklanan bilgiler bir sonraki ziyaret sırasında sunucularımıza veya ilgili üçüncü tarafların sunucularına iletilebilir.

• Açık Rıza:

Web sitemizi ilk kez ziyaret ettiğinizde, sizi çerezler hakkında “Web sitemizden en iyi şekilde yararlanmanızı sağlamak için 6698 Sayılı Kişisel Verilerin korunması Kanunu'na (KVKK) ve Avrupa Birliği Veri Koruma Tüzüğü'ne (GDPR) uygun olarak çerezleri kullanıyoruz, çerez kullanımını tarayıcınız üzerinden devre dışı bırakabilirsiniz, ancak web sitemizin çalışması için gerekli zorunlu çerezler etkili olmaya devam edecektir. Eğer çerez kullanımını istemiyorsanız siteyi ziyareti sonlandırmanız gerekmektedir. Kullanmaya devam etmeniz çerez kullanımını kabul ettiğiniz anlamına gelecektir.

• Çerezler:

1. Zorunlu(Fonksiyonel) Çerezler:

Bazı çerezler, web sitesinin belirli bölümlerinin düzgün çalışmasını ve kullanıcı tercihlerinizin bilinmesini sağlar. İşlevsel çerezler yerleştirerek web sitemizi ziyaret etmenizi kolaylaştırıyoruz. Bu çerezleri açık rızaya gerek duymaksızın Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 5/2-e ve f uyarınca Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması, İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebeplerine dayanarak kullanıyoruz. Aydınlatma metnimizin 5. maddesinde mevcut çizelgelerde hangi zorunlu çerezleri kullandığımızı göstermekteyiz.

2. Analitik Çerezler (Kitle Ölçümü):

Kullanıcılarımız için web sitesi deneyimini optimize etmek için analitik çerezler kullanıyoruz. Bu analitik çerezler ile web sitemizin kullanımı hakkında bilgi ediniyoruz. Analitik çerezler yerleştirmek için açık rızanıza gerek duyuyoruz.

3. Reklam Çerezi:

Bu sitede reklam çerezi kullanmıyoruz.

4. Sosyal Medya Düğmeleri:

Web sitemize Facebook, Twitter, LinkedIn, WhatsApp ve Instagram için web sayfalarına (ör. “Beğen”, “pin”) bağlantı vermek için düğmeler kullanıyoruz. Bu düğmeler Facebook, Twitter, LinkedIn, WhatsApp ve Instagram’dan gelen kod parçalarını kullanarak çalışır. Bunun için çerezler yerleştirir. Bu sosyal medya düğmeleri de belirli bilgileri saklayabilir ve işleyebilir, böylece kişiselleştirilmiş bir reklam size gösterilebilir.Lütfen bu sosyal ağların gizlilik bildirimini (düzenli olarak değişebilen) okuyun. Facebook, Twitter, LinkedIn, WhatsApp ve Instagram Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunmaktadır.

• Sitemizde Kullanılan Çerezler:

Çerez tercihlerinizi kaydetmek için ve sitenin çalışabilmesi için iki adet çerez kullanıyoruz. Google Analytics İstatistik için Google Analytics, video görüntüleme için YouTube ve Vimeo servisleri kullanıyoruz.

• Haklarınız:

Veri Sorumlusu tarafından verilerinizin işlendiği ve Veri Sorumlusunun verilerinizi veri sorumlusu sıfatı ile işlediği ölçüde kişisel verileriniz bakımından aşağıda bulunan haklara sahipsiniz:

1. Herhangi bir kişisel verinizin işlenip işlenmediğini öğrenme;

2. Kişisel verilerinizin işlenme faaliyetlerine ilişkin olarak bilgi talep etme;

3. Kişisel verilerinizin işlenme amaçlarını öğrenme;

4. Kişisel verilerin yurt içinde veya yurt dışında üçüncü kişilere aktarılmış olması durumunda bu kişileri öğrenme;

5. Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme;

6. Kişisel verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması veya Şirket’in söz konusu verileri işleyebilmek için hukuki dayanağı veya meşru menfaatinin bulunmaması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme;

7. Şirket’ten, yine Şirket tarafından yetkilendirilen ve kişisel verileri işleyen üçüncü kişilerin bu bölüm kapsamındaki haklarınıza saygı duymasını sağlamasını talep etme;

8. Kişisel verilerin otomatik sistemler vasıtasıyla işlenmesi sonucu ortaya çıkabilecek aleyhte sonuçlara itiraz etme

9. Kişisel verilerinizin kanuna aykırı bir şekilde işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın tazmin edilmesini isteme.

10. Veri sorumlusuna Başvuru - Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe” göre Veri Sorumlusunun fiziki adresine adresine yazılı olarak veya üyeliğinizin teyit edildiği elektronik posta üzerinden elektronik posta adresimize iletebilirsiniz.

Çerezleri Devre Dışı Bırakma:

İnternet tarayıcınızı çerezleri otomatik veya manuel olarak silmek için kullanabilirsiniz. Ayrıca belirli çerezlerin yerleştirilemeyeceğini de belirtebilirsiniz. Başka bir seçenek, internet tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek her çerez yerleştirildiğinde bir mesaj almanızı sağlamaktır. Bu seçenekler hakkında daha fazla bilgi için lütfen tarayıcınızın Yardım bölümündeki talimatlara bakın. Tüm çerezler devre dışı bırakılırsa web sitemizin düzgün çalışmayabileceğini lütfen unutmayın.


İndir
image
image
image
image
image
image
image
image